It is done... Almar op 09-09-2012 
Na ruim 5 jaar Wakeful is het klaar. We hebben samen een mooie tijd gehad. Hebben diepe dalen gekend, maar veel meer hoogtepunten! Zoals het uitbrengen van ons album \'Blinded By The Horror\' en de vele mooie shows die we hebben mogen spelen. Nu zijn voor een ieder andere doelen om na te streven.

Op 22 september spelen we onze laatste show op Freeze Festival (DFZ-zaal, 21:00 uur).

We willen iedereen bedanken die ons heeft gesteund de afgelopen jaren, de bands met wie we hebben opgetreden en natuurlijk de fans die er altijd maar weer waren. Samen hebben we een mooie tijd gehad!

Focko, Cody, Marc, Yge & Almar
0 reacties
 
Afscheid van Jouke Almar op 07-05-2012 
In goed overleg hebben we besloten niet verder te gaan met Jouke Grit als drummer. We willen Jouke bedanken voor z\'n inzet voor Wakeful de afgelopen en voor zijn vriendschap!
De drumkruk wordt de komende optredens ingenomen door Focko Steunebrink.

Donderdag 10 mei - Iduna, Drachten
Zondag 13 mei - Blanko, Emmen
Vrijdag 25 mei - Asteriks, Leeuwarden
0 reacties
 
Reviews! Almar op 10-11-2011 
De eerste reviews zijn gepubliceerd en waren behoorlijk positief! En daar zijn wij natuurlijk erg blij mee.De ups en downs van het opname proces heeft ons veel energie gekost, een bandlid gekost, maar hierdoor zijn we als groep ook verder gekomen. We weten beter wat we willen, welke muziek we willen schrijven en hoe we nog beter voor jullie een vet optreden kunnen neerzetten!

Hieronder een aantal passages uit de reviews:

\"Bescheidenheid dient de mens zullen we maar zeggen maar wat mij betreft mogen de heren best wat meer arrogantie tonen. Dat doen ze muzikaal namelijk ook!

Wakeful speelt namelijk kwalitatief hoogstaande death metal die me aan ooit veelbelovende Nederlandse acts als Warchitect en Backlash doet denken. Dit is death metal die technisch, harmonieus, progressief is en die verschillende gevoelstemperaturen bij me oproept\"
- Lords of Metal (review)

\"De basis van de muziek is thrash met death metal-elementen, op deels Amerikaanse en deels Zweedse leest. De vocalen zijn een pak ruiger en harder, het doet me denken aan de oude albums die de Gotenburg-stijl introduceerden. Gevarieerd en best wel bruut eigenlijk. Bijkomend punt is dat de nummers op Blinded By The Horror voorzien worden van melodisch gitaarwerk en solo\'s die me meer dan eens doen denken aan het debuut van Arch Enemy, maar dan een stuk thrashender en groovender.\"
- ZwareMetalen (review)

\"Nummers met kop en staart die goed in elkaar zitten\"
- Wings of Death
0 reacties
 
Koop onze cd bij Velvet Music Almar op 10-11-2011 
We zijn erg trots om te mogen melden dat onze cd \'Blinded By The Horror\' nu te koop is in de winkels van Velvet Music!

Natuurlijk kan je de cd ook online bij hen bestellen, via de link:
Velvet Music
0 reacties
 
Live @ Mukkes, 2011 Almar op 10-11-2011 
Wakeful staat 4 november in Mukkes om daar een gruwelijke brute show neer te zetten. Ook onze vrienden van Synovectomy, Lyonite en Bad Speed Boys zullen deze avond zorgen voor een bak herrie. De avond begint om 20:00uur en zal maar 6 euro kosten. Kom dus allemaal, want het wordt een onvergetelijke avond!Edit: vanwege een ongeluk kan Death Squad niet komen. Ze worden vervangen door onze vrienden van The Adverse Effect!
0 reacties
 
Kijk voor de oudere berichten in het nieuws archief.